Доступність посилання

ТОП новини

Ліквідатор банку з Фонду гарантування вкладів здав хабарника правоохоронцям


Артем Караченцев
Артем Караченцев

За заявою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб працівники СБУ та Генпрокуратури затримали представника страхової компанії, який намагався дати хабара ліквідатору неплатоспроможного банку, йдеться у заяві на сайті фонду.

«На час визнання банку неплатоспроможним залишки на рахунку страховика становили більше 10 мільйон гривень. Страхова компанія звернулась до Фонду гарантування з вимогою здійснити виплату поза процедурою задоволення вимог кредиторів, мотивуючи це тим, що вказані кошти належать фізичним особам. У зв’язку з тим, що відповідно до законодавства вклади юридичних осіб не гарантуються, у виплаті було відмовлено», – зазначають представники фонду.

За інформацією програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»), хабар намагалися дати уповноваженій особі на ліквідацію «Ерде Банку».

Відповідно до сайту ФГВФО, уповноваженою особою на ліквідацію цього банку є Караченцев Артем Юрійович.

За інформацією програми, представник страхової компанії діяв в інтересах ПрАТ «Граве Україна – страхування життя». Редакція «Схем» звернулася по коментар до цієї компанії, відповіді поки не отримала.

Напередодні Генпрокуратура повідомила про затримання представника приватного акціонерного товариства у сфері страхування, який підозрюється у тому, що за попередньою змовою з керівництвом цього товариства та ще одного приватного акціонерного товариства у сфері страхування пропонував 5 тис доларів США уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У Генпрокуратурі зазначили, що частина 3 статті 369 Кримінального кодексу (надання неправомірної вигоди службовій особі за попередньою змовою групою осіб) передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

XS
SM
MD
LG