Доступність посилання

ТОП новини

Кількість заборон на в’їзд російським артистам збільшилась до 14 з початку липня – прикордонники


Державна прикордонна служба заборонила в’їзд до України щонайменше ще сімом російським артистам протягом останньої доби, повідомив Радіо Свобода речник Держприкордонслужби Олег Слободян. Таким чином, кількість нев’їзних російських виконавців від початку липня становить щонайменше 14 осіб.

«На підставі додаткової інформації, яка з’явилася у прикордонників, на підставі додатково проведених співбесід із учасниками гурту Anacondaz (гурт виступив на фестивалі Atlas Weekend в Києві в неділю, 2 липня – ред.) під час їхнього виїзду за межі України, було ухвалене рішення про заборону їм в’їзду на наступні три роки», – сказав Олег Слободян. Імен інших виконавців, яким заборонений в’їзд, він не уточнив.

Також він заявив, що будуть й інші рішення впродовж сьогоднішнього дня.

2 липня віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко повідомив, що СБУ і прикордонники не впустили в Україну сімох співаків із Росії за два дні.

Кількох російських музикантів, які виступали в анексованому Криму, чекали в Києві організатори музичного фестивалю Atlas Weekend, який відбувався в Києві з 28 червня до 2 липня. Серед них – Найк Борзов і четверо членів його гурту, а також соліст гурту «Дельфін» Андрій Лисіков. А до Одеси прямувала співачка Б’янка, якій також заборонили в’їзд в Україну.

Іноземні артисти, приїжджаючи з гастролями в анексований Росію Криму через закриті Україною пункти пропуску, порушують українське законодавство. Деякі з артистів, які виступали на анексованій території або висловлювалися в підтримку російської анексії Криму, втратили можливості виступати на материковій Україні.

Українське МЗС застерігало іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок в Крим.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Кириленко: за два дні в Україну не впустили сімох співаків із Росії

XS
SM
MD
LG