Доступність посилання

ТОП новини

Вбивство Шеремета: на комітет Ради не з’явились представники Нацполіції


Квіти на місці загибелі журналіста Павла Шеремета, липень 2016 року
Квіти на місці загибелі журналіста Павла Шеремета, липень 2016 року

Представники Нацполіції не з’явились на засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, щоб повідомити про хід розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета.

«За результатами перегляду і аналізу документального фільму «Вбивство Павла», проводяться додаткові слідчі дії щодо колишнього працівника СБУ Устименка й проведено з ним слідчий експеримент, допитано як свідка власника автомобіля, на якому їздив Устименко», – процитувала повідомлення від Нацполіції перша заступниця голови парламентського комітету Ольга Червакова.

Натомість, як повідомила голова парламентського комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар, Комітет захисту журналістів (штаб квартира якого в Нью-Йорку) готує свій звіт розслідування, який презентують 12 липня на засіданні комітету Верховної Ради.

17 травня комітет вже розглядав хід розслідування вбивства Павла Шеремета і дані документального фільму «Вбивство Павла», тоді представники поліції також не прийшли на засідання комітету.

10 травня цього року журналісти проекту «Слідство.Інфо» разом з представниками міжнародної мережі OCCRP презентували у Києві документальний фільм про вбивство Павла Шеремета. Автори фільму-розслідування «Вбивство Павла» заявляють, що їм вдалося викрити деталі, на які офіційне слідство не звернуло увагу.

Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Українська влада кваліфікує загибель журналіста як умисне вбивство. До цього часу офіційного підозрюваного у розслідуванні вбивства Шеремета немає.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді», а також на радіо «Вести».

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG