Доступність посилання

ТОП новини

Сарган: ГПУ отримала подання щодо депутатів Довгого, Розенблата і Полякова


Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Генеральна прокуратура отримала від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подання щодо зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Олеся Довгого, депутатів з фракції «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата і фракції «Народний фронт» Максима Полякова.

Як повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган, юридична служба ГПУ взяла документи на опрацювання щодо відповідності нормам закону «Про Регламент Верховної Ради України», а саме: кожне подання «має бути вмотивованим і достатнім, містити конкретні факти і докази, що підтверджують факт вчинення зазначеною в поданні особою суспільно небезпечного діяння».

Тому, за її словами, надіслати ці подання до Верховної Ради вже завтра для розгляду їх у регламентному комітеті неможливо.

Раніше сьогодні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький повідомив, що направив до генерального прокурора подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олеся Довгого. За його словами, подання стосується кримінального провадження щодо незаконного виділення ділянок в Києві у 2007–2009 роках.

Олесь Довгий, у свою чергу, заявив, що не володіє інформацією щодо будь-яких кримінальних справ проти нього.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник також заявив, що до генпрокурора направили документи на зняття недоторканності із народних депутатів від фракції «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата і фракції «Народний фронт» Максима Полякова у справі про незаконний видобуток бурштину. Депутати звинувачення слідства відкидають.

Цього тижня, а також 10–14 липня Верховна Рада працює у режимі пленарних засідань. Після цього у липні завершується шоста сесія Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG