Доступність посилання

ТОП новини

САП: генпрокуророві направили подання про зняття недоторканності із депутата Довгого


Олесь Довгий заявив, що не має інформації про будь-які кримінальні справи проти нього
Олесь Довгий заявив, що не має інформації про будь-які кримінальні справи проти нього

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назар Холодницький заявляє, що направив до генерального прокурора Юрія Луценка подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Олеся Довгого.

Як повідомив він 20 червня в Києві на спільному брифінгу з головою НАБУ Артемом Ситником, подання стосується кримінального провадження щодо незаконного виділення ділянок в Києві у 2007-2009 роках.

«Вчора мною було підписано відповідне подання про зняття недоторканності, ми вважаємо, що доказів, зібраних для оголошення підозри, є достатньо для внесення вказаного подання», – заявив він.

Олесь Довгий, який є членом депутатської групи «Воля народу», заявив, що не володіє інформацією щодо будь-яких кримінальних справ проти нього. «Якщо дійсно якесь подання і готується, то я не збираюсь триматись за депутатську недоторканість, адже сам неодноразово звертався до голови профільного парламентського комітету з ініціативою щодо зняття такого привілею з народних депутатів», – написав Довгий у Facebook.

Він додав, що «такі інформаційні «вкиди» розцінює як спробу тиску, і наголосив, що не має наміру втікати з України.

Генеральний прокурор Юрій Луценко раніше заявляв, що прокуратура активно розслідує земельні оборудки часів мера Києва Леоніда Черновецького. Олесь Довгий у той час був секретарем київської міської ради.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник також заявив, що до генпрокурора направили документи на зняття недоторканості із народних депутатів від фракції «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата і фракції «Народний фронт» Максима Полякова у справі про незаконний видобуток бурштину.

Цього тижня Верховна Рада працює у режимі пленарних засідань, також 10-14 липня. Після цього у липні завершується шоста сесія Ради.

XS
SM
MD
LG