Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив уряду перевірити ціни на ліки в аптеках


Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів перевірити ціни в українських аптеках на медикаменти. Про це його речник Святослав Цеголко написав на своїй сторінці в Facebook.

У благодійному фонді «Пацієнти України» у січні заявляли, що в Україні ціни на ліки завищені на 30%, а часом навіть на 60%.

Крім того, задля уникнення необґрунтованого завищення цін на ліки Міністерство охорони здоров’я у 2017 році запустило проект «Доступні ліки». За даними уряду, майже 2800 аптек в Україні беруть участь у програмі «Доступні ліки» – там безкоштовно чи з невеликою доплатою хворі на діабет ІІ групи, бронхіальну астму чи серцево-судинні захворювання зможуть отримати препарати.

У травні минулого року Верховна Рада ухвалила зміни до закону «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації ліків. Відповідно до документа, термін для ухвалення рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації лікарського засобу не має перевищувати 10 робочих днів замість раніше встановленого місячного строку.

XS
SM
MD
LG