Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: нові санкції США проти Росії можуть зашкодити європейсько-американським відносинам


Канцлер Німеччини Анґела Меркель
Канцлер Німеччини Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель поділяє стурбованість міністрів закордонних справ Німеччини та Австрії, що підтримані Сенатом США нові санкції щодо Росії можуть принести «абсолютно новий, дуже негативний аспект в європейсько-американських відносин». Про це повідомив 16 червня речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

Виступаючи журналістами в Берліні, Зайберт назвав дії американських законодавців «своєрідними». Він назвав «дивним» те, що санкції, покликані покарати Росію за втручання у вибори в США, також можуть призвести до штрафів проти європейських компаній.

Кремль також заявив, що має «вкрай негативне ставлення» до пропонованих нових санкцій США і вважає, що невдоволення, висловлене Німеччиною та Австрією, є «зрозумілим».

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель і канцлер Австрії Крістіан Керн 15 червня розкритикували схвалення Сенатом США нових санкцій проти Росії. У спільній заяві у четвер Ґабріель і Керн, зокрема, заявили, що американські законодавці, таким чином, лобіюють власні економічні інтереси.

Високопосадовці заявили, що від нових санкцій може постраждати європейський бізнес, залучений у транспортування газу з Росії. На думку Ґабріеля і Керна, ці санкції можуть привести до витіснення поставок російського газу з ринку ЄС та заміну їх газом зі США.

Міністр закордонних справ Німеччини і канцлер Австрії додали, що «енергозабезпечення Європи – це справа самої Європи, а не США».

Сенат США остаточно схвалив законопроект про нові санкції проти Росії, мета яких – покарати Кремль за ймовірне втручання Росії в американські вибори у 2016 році, анексію Криму та підтримку президента Сирії Башара Асада.

Сенатори виступили за доповнення переліку юридичних і фізичних осіб із Росії, щодо яких застосують обмежувальні заходи.

Щоб нові санкції набрали чинності, їх іще мають підтримати у Палаті представників, а також повинен підписати президент США Дональд Трамп.

XS
SM
MD
LG