Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст Нідерландів ратифікував Угоду про асоціацію України і ЄС – Клімкін


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністерство юстиції Нідерландів підписало закон про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, про це 13 червня повідомив на сторінці у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Чекаємо завтра (14 червня – ред.) на публікацію в офіційному виданні», – додав він.

30 травня Сенат Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію Українаи і ЄС.

12 червня голова представництва Європейського союзу в Україні Юґ Мінґареллі заявив, що Угода про асоціацію з Євросоюзом остаточно набере чинності 1 вересня.

На сьогодні всі країни-члени Євросоюзу ратифікували Угоду про асоціацію з Україною. Проте Нідерланди ще мають направити до ЄС ратифікаційні документи, потім у ЄС мають оголосити про завершення процесу ратифікації. Після цього Угода набере чинності в перший день другого місяця після дати передання на зберігання останньої ратифікаційної грамоти або документа про затвердження.

Майбутнє Угоди про асоціацію України і ЄС було в невизначеності після того, як у 2016 році в Нідерландах більшість учасників рекомендаційного референдуму (при цьому в референдумі взяли участь лише понад 32% виборців) висловилася проти угоди з Україною. Наприкінці травня цього року сенат Нідерландів (верхня палата парламенту) підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

XS
SM
MD
LG