Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: безвіз запрацює за місцевим часом кожної країни-члена ЄС


У Міністерстві закордонних справ України наголошують, що безвізовий режим з Європейським союзом запрацює за місцевим часом кожної країни-члена впродовж ночі 11 червня.

«Привертаємо увагу громадян, які вже в перші години 11 червня планують здійснити поїздку до країн ЄС, що у кожній державі рішення вступить у силу за місцевим часом, який може бути відмінним від українського», – йдеться у повідомленні департаменту консульської служби МЗС.

У дипломатичному відомстві радять українцям при плануванні подорожей ретельно розраховувати маршрут і час прибуття з метою уникнення непорозумінь на кордоні.

Від 11 червня для громадян України запроваджується безвізовий режим з ЄС. Це стало можливим після того, як Рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Угода про лібералізацію візового режиму поширюватиметься на всі країни ЄС, окрім Великої Британії та Ірландії, а також діятиме в країнах шенгенського простору, що не входять у ЄС: Норвегії, Ісландії, Ліхтенштейні та Швейцарії. Для безвізових поїздок громадянам України необхідно мати біометричний паспорт.

XS
SM
MD
LG