Доступність посилання

ТОП новини

Бреннан застерігав директора ФСБ щодо втручання у вибори у США (трансляція)


Джон Бреннан під час слухань у Палаті представників, Вашингтон, 23 травня 2017 року
Джон Бреннан під час слухань у Палаті представників, Вашингтон, 23 травня 2017 року

Колишній директор ЦРУ Джон Бреннан заявляє, що говорив з головою російської ФСБ Росії Олександром Бортниковим і поскаржився йому на переслідування дипломатів США в Москві і на спроби Росії втручатися в передвиборну кампанію у США.

23 травня, під час публічних слухань у Палаті представників щодо російського впливу на президентські вибори у США, Бреннан заявив, що розмова з директором Федеральної служби безпеки Росії відбулась у серпні, коли президентська кампанія в США була в розпалі.

Джон Бреннан, за його словами, попередив Бортникова, що втручання Росії може мати неприємні наслідки і перешкодити поліпшенню відносин між Москвою та Вашингтоном.

Тоді ж, коли Бреннан розмовляв з Бортниковим, ФБР почало розслідування щодо можливої змови між членами кампанії Трампа і російськими представниками. Ці зв’язки перебувають у центрі уваги не лише розслідування ФБР, але й декількох розслідувань, що проводяться Конгресом США.

Звільнення президентом США Дональдом Трампом директора ФБР Джеймса Комі на початку цього місяця спричинило політичний скандал і спонукало Міністерство юстиції призначити спеціального радника з нагляду за тим, як ведеться розслідування щодо адміністрації Трампа.

Джон Бреннан підтвердив, що за його даними, Росія втручалася у вибори в США.Представники Росії, мовляв, використовували кіберпростір і медіа-ресурси, зокрема телеканал RT, для втручання у вибори.

Він не виключив, що Росія може повторити спроби втручання в проміжні вибори в США в 2018 році.

XS
SM
MD
LG