Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі нагадали про принцип взаємності, коментуючи нові санкції Києва


Дмитро Песков натякає на відповідь Росії
Дмитро Песков натякає на відповідь Росії

Речник президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи нові санкції України щодо російських і проросійських фізичних і юридичних осіб, зокрема російських соцмереж та інтернет-сервісів, заявив, що в Росії «не забувають про принцип взаємності».

Водночас він додав, що не готовий сказати, які саме заходи Москва може вжити у відповідь.

При цьому щодо можливих санкцій Росії проти українських інтернет-ресурсів Пєсков сказав: «В Україні не так багато якихось потужних інформаційних ресурсів, які користуються популярністю в російськомовному просторі».

Раніше у вівторок стало відомо, що президент України Петро Порошенко підписав у понеділок указ про запровадження оновлених санкцій щодо фізичних і юридичних осіб із Росії та їхніх українських підрозділів, із окупованого Криму і окупованої частини українського Донбасу в зв’язку з агресією Росії проти України і підтримки нею сепаратизму на українських територіях. До розширеного порівняно з попередніми переліку підсанкційних – нині в ньому понад 450 компаній і понад 1200 осіб – потрапили, зокрема, деякі російські інтернет-сервіси й соціальні мережі, такі, як «Яндекс», «Мейл.ру», «ВКонтакте» чи «Однокласники». Компанії, що потраплять під санкції після набуття ними чинності, а також Росія розкритикували це рішення.

XS
SM
MD
LG