Доступність посилання

ТОП новини

Авіація через негоду не взяла участі у військовому параді в Москві


Винищувачі Су-35, які мали брати участь у параді в Москві, ілюстративне фото
Винищувачі Су-35, які мали брати участь у параді в Москві, ілюстративне фото

Авіація через негоду не взяла участі у військовому параді в Москві, повідомляє російська інформагенція ТАСС із посиланням на Міноборони Росії.

«У зв’язку з несприятливими погодними умовами в московському регіоні ухвалене рішення про скасування участі авіації в Параді Перемоги на Красній площі», – повідомили в оборонному відомстві.

У параді планувалася участь 72 одиниць авіаційної техніки, літаків і вертольотів. Очікувався проліт винищувачів Су-35С, фронтових бомбардувальників і штурмовиків, а також навчально-бойових літаків Як-130. Всі вони повернуться на аеродроми базування.

Різке погіршення погоди під Москвою сталося напередодні, 8 травня. За 36 годин в Москві випало 70% місячної норми опадів. Місцями в Москві падав сніг.

З півночі 9 травня над Москвою розпочався штучний розгін хмар, спеціальні літаки «провокують» опади. За інформацією міноборони Росії, на це були спрямовані дев'ять літаків Ан-12 і Ан-26. На роботи з розгону хмар над столицею Росії виділили 98 мільйонів рублів (це близько 45 мільйонів гривень).

XS
SM
MD
LG