Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав Нідерланди завершити всі процедури щодо угоди про асоціацію Україна – ЄС


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав Нідерланди завершити всі необхідні процедури щодо якнайшвидшого набрання чинності угодою про асоціацію Україна – ЄС. Про це він написав у Facebook 16 грудня.

«Україна очікує на продовження допомоги та підтримки з боку ЄС, включаючи Нідерланди, у подальшій імплементації угоди, що є стратегічним інтересом для всіх сторін», – наголосив президент.

Порошенко вказав, що вдалося захистити принципову позицію України: не допустити нових переговорів з невизначеною часовою перспективою, не допустити жодних змін до тексту угоди, а також її повторної ратифікації всіма країнами-членами ЄС. Президент зауважив, що тимчасове застосування угоди вже принесло цілу низку позитивних результатів, що визнано Європейським союзом.

15 грудня на саміті ЄС лідери Євросоюзу погодилися з пропозиціями прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, які спрямовані на розблокування ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, що була припинена через негативний результат референдуму в Нідерландах.

Того ж дня Рютте заявив, що має намір якнайшвидше запропонувати нідерландському парламентові ратифікувати угоду про асоціацію між Україною та ЄС, базуючись на ухваленому на саміті ЄС законодавчо обов’язковому рішенні.

Як заявив президент Європейської ради Дональд Туск, ратифікація угоди «важлива не тільки для України, але й для геополітичного ситуації та надійності Європи».

XS
SM
MD
LG