Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про новий порядок розробки програм співпраці з НАТО


Президент України Петро Порошенко підписав указ, який запроваджує новий порядок розробки річних національних програм співробітництва України з НАТО (РНП).

Як повідомляє прес-служба Порошенка, цей документ встановлює чіткі й детальні норми та вимоги щодо змісту, порядку підготовки й оцінювання виконання річних національних програм співпраці України з НАТО.

В Адміністрації президента зазначають, що нове положення розроблене з урахуванням актуальних пріоритетних завдань співпраці України з альянсом, зокрема щодо реформування сектору безпеки і оборони.

Метою таких змін є підвищення практичної ефективності річних національних програм та роботи державних органів у рамках їх виконання, додають в Адміністрації.

Згідно з указом, Кабінет міністрів України забезпечуватиме розроблення проектів річних національних програм на відповідний рік, а також здійснюватиме координацію діяльності центральних органів виконавчої влади та інших державних органів з виконання РНП.

Уряд також подаватиме до 15 січня наступного року президентові інформацію про результати виконання річної національної програми.

7 грудня відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. За результатами засідання Столтенберґ заявив, що нині країни-союзниці зробили нові обіцянки підтримки України фондами та військовими радниками. Голова українського Міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна бере участь у створенні спільного Центру НАТО з протидії гібридним загрозам.

XS
SM
MD
LG