Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст: в грудні стартує конкурс з визначення інвестора для будівництва нового СІЗО замість Лук’янівського 


Один з корпусів Київського слідчого ізолятора
Один з корпусів Київського слідчого ізолятора

Конкурс з визначення інвестора для спорудження нового слідчого ізолятора замість Лук’янівського в Києві розпочнеться в середині грудня поточного року. Про це заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

«Ми розпочинаємо конкурс із середини грудня… Нормативна вартість землі близько 9 мільйонів гривень, але зрозуміло, що це не ринкова», – сказав Чернишов.

За його словами, на подання заяв від потенційних інвесторів планують виділити один місяць. Як зазначив Чернишов, що саме будувати на місці СІЗО визначатиме інвестор, тоді як новий слідчий ізолятор, імовірно, побудують біля селища Коцюбинське Київської області.

Як очікується, за умовами конкурсу, спершу за межами міста інвестор зводить нову будівлю і лише після цього отримує у власність стару та землю під нею, де може побудувати комерційну споруду.

В рамках реформи пенітенціарної служби в Україні планують побудувати нові слідчі ізолятори. Серед перших із застарілих будівель пенітенціарної служби, яке віддадуть у приватні руки, має стати Лук’янівське СІЗО. Найстаріша будівля київського слідчого ізолятора зведена у 1863 році. Планують, що нове СІЗО, як і Лук’янівське, буде розраховане на 2,5 тисячі осіб.

XS
SM
MD
LG