Доступність посилання

ТОП новини

Москва просить Україну підтвердити громадянство Одинцова і Баранова


Максим Одинцов
Максим Одинцов

Генеральне консульство Росії в Одесі направило Україні ноту з проханням надати копії документів, які підтверджують особи російських громадяни затриманих українською стороною.

«У зв’язку з поширеною в українських ЗМІ інформацію про затримання 20 листопада органами СБУ громадян Російської Федерації Максима Одинцова і Олександра Баранова генеральне консульство Росії в Одесі направило українській стороні ноту з проханням надати копії документів, що підтверджують їхні особи та громадянство, а також організувати зустріч російського консульського співробітника з затриманими», – повідомили російській агенції ТАСС у прес-службі посольства Росії в Україні.

21 листопада Міністерство оборони Росії заявило, що Служба безпеки України викрала у Криму й вивезла до Миколаївської області двох, як мовиться у повідомленні, російських військових. За твердженням міністерства, це сталося у неділю, 20 листопада, коли «працівниками Служби безпеки були незаконно затримані і вивезені з Криму» прапорщик Максим Одинцов і молодший сержант Олександр Баранов.

Згодом у СБУ повідомили, що на адміністративній межі з окупованим Кримом були затримані двоє дезертирів, колишніх українських військових, які 2014 року після окупації півострова Росією зрадили присязі і перейшли служити в російську армію. Їх затримали після перетину адмінмежі на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар».

22 листопада голова СБУ Василь Грицак заявив, що суд обрав для Максима Одинцова і Олександра Баранова запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Щодо затриманих силовики розслідують кримінальні провадження за статтями «дезертирство» і «державна зрада» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG