Доступність посилання

ТОП новини

США продовжать зусилля для припинення насильства у Сирії – Керрі


Джон Керрі
Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявляє, що Вашингтон не припинятиме зусиль задля припинення насилля у Сирії. Про це він заявив, виступаючи у Брюсселі з промовою «Майбутнє трансатлантичних відносин».

За словами Керрі, Вашингтон і Москва обговорюватимуть питання Сирії у ширшому форматі переговорників.

При цьому Джон Керрі звинуватив Росію і режим сирійського президента Башара аль-Асада у відмові від дипломатичного вирішення конфлікту на користь бойових дій.

США припинили співпрацю з Росією щодо врегулювання ситуації у Сирії 3 жовтня. У Державному департаменті заявили, що Москва не виконала умови угоди про сприяння перемир’ю, підписаного у вересні. Росія у відповідь звинуватила Вашингтон у прагненні домогтися зміни влади в Сирії за допомогою співпраці з ісламістами.

Перемир’я в Сирії, зокрема в місті Алеппо, про яке домовлялися Вашингтон і Москва раніше, минулого місяця було зірване. Після цього сирійські урядові війська і їхні союзники за підтримки повітряних ударів Росії почали наступ на оточену східну частину Алеппо, яку контролюють противники режиму і де живуть сотні тисяч цивільних. Цей наступ призвів до загибелі вже сотень мирних мешканців і значних руйнувань соціальних об’єктів.Попри широку міжнародну критику, і Дамаск, і Москва заявляють, що не зупинять цього наступу.

П'ятирічний конфлікт забрав життя понад 250 тисяч сирійців, біженцями чи вимушеними переселенцями стали близько половини довоєнного населення країни.

XS
SM
MD
LG