Доступність посилання

ТОП новини

Єфремова тримають у Генпрокуратурі, затримання незаконне – адвокат


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Адвокат колишнього голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова Олександр Мельников заявив, що його підзахисний кілька годин перебуває в будівлі Генпрокуратури в Києві, а затримання екс-депутата було незаконним. Про це захисник Єфремова сказав в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Він не сповіщений про підозру, перебуває в Генеральній прокуратурі України зранку, а не у СІЗО СБУ. Важливо, що затримано його незаконно і необґрунтовано», – твердить адвокат.

За словами Мельникова, про це свідчить протокол затримання, у якому вказано, що Єфремов «здійснив замах на втечу, перебуваючи у статусі підозрюваного». «Він таким не є», – наполягає адвокат.

«Він є обвинуваченим в іншій справі, у якій я здійснюю його захист впродовж майже півтора року – за так званими «законами 16 січня». Інших підозр йому ніхто не пред’являв досі, а затримали його нібито як підозрюваного в скоєнні злочину», – зазначив Мельников.

Раніше 30 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що колишній голова парламентської фракції Партії регіонів та екс-голова Луганської облдержадміністрації Олександр Єфремов затриманий за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Луценко згодом повідомив, що після затримання Єфремова доправили до слідчого ізолятора СБУ, де відбуваються слідчі дії.

За словами генпрокурора, Єфремов підозрюється у вчиненні кількох кримінальних правопорушень.

В партії «Опозиційний блок», членами якої є багато колишніх однопартійців Єфремова, його затримання назвали «репресіями проти опозиції».

XS
SM
MD
LG