Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін: Росія попросила додатковий час для відповіді на заперечення Києва у справі щодо «боргу Януковича»


Компанія The Law Debenture Trust Corporation Plc, яка представляє інтереси Росії в справі щодо так званого «боргу Януковича», попросила додатковий час для підготовки та надання відповіді на заперечення України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства фінансів, Україна дала згоду і чекає на відповідь від позивача до 15 липня 2016 року.

«Позивач мав надати відповідь на заперечення України до 17 червня 2016 року. Однак довірчий керуючий звернувся із проханням про надання йому додаткових 28 днів (тобто до 15 липня 2016 року) для підготовки й подання своєї відповіді», – йдеться у повідомленні.

27 травня Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову Москви.

У грудні 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович домовилися з російським президентом Володимиром Путіним, що Росія надасть Україні кредит на 15 мільярдів доларів через розміщення українських цінних паперів. Невдовзі після цієї зустрічі облігації на суму 3 мільярди доларів були розміщені на Ірландській фондовій біржі, які згодом і викупила Росія.

Упродовж осені минулого року Україна узгодила реструктуризацію своїх зобов’язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів – крім Росії.

У лютому 2016 року компанія The Law Debenture Trust Corporation PLC звернулася до Високого суду Англії із позовом проти України. За даними МЗС України, позивач є довірчим управителем (трасті), згідно із документом, який передбачав надання Росією Україні запозичень у розмірі 3 мільярдів доларів США.

XS
SM
MD
LG