Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані в Києві завершилася «Ніч пам’яті»


На Майдані пройшла «Ніч пам’яті» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

На Майдані пройшла «Ніч пам’яті» (відео)

Мовчазна акція «Ніч пам’яті» відбулася у переддень роковин кривавого розгону Євромайдану бійцям спецзагонів МВС. Кілька сотень людей зібрались на майдані Незалежності вшанувати пам’ять загиблих під час подій Революції гідності, збройного конфлікту на Донбасі та Голодомору.

Вони запалили свічки, священики провели богослужіння. Охочі могли записати на відео історії своїх родин, які постраждали від геноциду 1932 –1933 років. Серед присутніх були активісти Майдану, бійці добровольчих батальйонів. Політиків майже не було, із депутатів Верховної Ради прийшов Володимир Парасюк.

Проведення ночі пам’яті в ефірі Радіо Свобода анонсувала співачка і громадський діяч Руслана Лижичко. За її словами, меморіальні заходи також відбуваються за кордоном за участю української діаспори.

21 листопада 2013 року близько тисячі киян вийшли на майдан Незалежності, протестуючи проти рішення тодішнього уряду Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію з ЄС. У ніч на 30 листопада силовики спробували розігнати мітинг силою, багато протестувальників постраждало. Ці події вивели на вулиці сотні тисяч людей.

XS
SM
MD
LG