Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив нападників на Тетяну Чорновол, «Народний фронт» подаватиме апеляцію


Тетяна Чорновол на з’їзді партії «Народний фронт», вересень 2014 року
Тетяна Чорновол на з’їзді партії «Народний фронт», вересень 2014 року

Бориспільський міськрайонний суд Київської області 6 квітня звільнив з-під варти Романа Залюбовського та Сергія Котенка, яких звинувачували в нападі на Тетяну Чорновол у грудні 2013 року під час подій Євромайдану. Про це повідомляє прес-служба політичної партії «Народний фронт».

Суд призначив Котенкові покарання в один рік, три місяці та 10 днів позбавлення волі, а щодо його спільника Залюбовського було застосовано закон про амністію. Після цього їх звільнили з-під варти просто у залі суду.

«Суд не взяв до уваги доводів адвокатів потерпілої, що злочин замовили представники найвищого ешелону колишньої влади. Також суд проігнорував те, що побиття Тетяни Чорновол було пов’язане з подіями на Майдані та її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю», – заявили у прес-службі.

«Народний фронт» планує подати апеляцію та вимагає від Генеральної прокуратури встановити замовників злочину.

У грудні 2013 року невідомі особи побили журналістку і активістку Майдану Тетяну Чорновол. За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження. Наприкінці лютого 2014 року справу про побиття перекваліфікували на «замах на вбивство». У жовтні 2014 року Тетяна Чорновол була обрана депутатом Верховної Ради за списком партії «Народний фронт».

XS
SM
MD
LG