Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили повідомили про збиття 40 російських дронів у ніч на 24 жовтня


Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року
Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БпЛА Shahed. Херсон, липень 2024 року

Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що станом на 8:30 24 жовтня збили 40 ударних безпілотників, якими Росія атакувала Україну в ніч на 24 жовтня.

Дрони збили в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Полтавській і Чернігівській областях.

Загалом РФ запустила пів сотні ударних БпЛА типу Shahed і безпілотників невстановленого типу із російських Орла і Курська й окупованого Криму, кажуть військові.

За даними Повітряних сил, сім російських безпілотників були локаційно втрачені, один ще залишається в повітряному просторі України, а ще два – повернули у напрямку Росії й Білорусі.

Крім того, за даними ЗСУ, Росія з вечора запустила по Україні дві крилаті ракети Х-22 із літаків Ту-22М3 над акваторією Чорного моря, дві керовані авіаційні ракети Х-59 із повітряного простору Брянської області. Ракети не досягли своїх цілей, заявили у Повітряних силах України.

Напередодні ввечері Повітряні сили ЗСУ повідомили, що російські війська запустили кілька груп ударних БпЛА по Україні з півночі й півдня.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG