Доступність посилання

ТОП новини

На окупованій Луганщині війська РФ використовують місцевих жителів як «живий щит» – Генштаб ЗСУ


Про використання російськими військами місцевих жителів як «живого щита» повідомляється не вперше. Фото ілюстративне
Про використання російськими військами місцевих жителів як «живого щита» повідомляється не вперше. Фото ілюстративне

На окупованій Луганщині російські війська використовують місцевих жителів як «живий щит», повідомляє у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

«На тимчасово зайнятій території Луганської області підрозділи російських окупаційних військ продовжують використовувати цивільне населення у якості «живого щита». Так, за наявною інформацією, в місті Сватове, окупанти продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах, а місцеве населення примушують продовжувати працювати та приводити дітей на заняття, незважаючи на обстріли», – йдеться у повідомленні.

Про використання російськими військами місцевих жителів як «живого щита» повідомляється не вперше.

Днями в Офісі генерального прокурора повідомили, що російські війська, які захопили Бородянський психоневрологічний інтернат, розмістили біля інтернату реактивні системи залпового вогню, з яких велися обстріли наближених населених пунктів та позицій ЗСУ – пацієнтів та персонал використовували як «живий щит».

Напередодні голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич заявив, що російські військові хочуть взяти жителів окупованої Херсонщини у заручники та використовувати їх як «живий щит». Так він прокоментував про так звану «евакуацію» з Херсонської області, яку оголосили окупаційні сили.

У жовтні радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що в Росії закликають жителів Маріуполя повертатися до окупованого міста. Він припустив, що російські військові можуть використовувати маріупольців як «живий щит», коли лінія фронту наблизиться до міста.

XS
SM
MD
LG