Доступність посилання

ТОП новини

Через російську агресію минулої доби у чотирьох областях України загинули троє людей, ще 24 поранені – влада


Наслідки чергового російського обстрілу Херсона, травень 2024 року
Наслідки чергового російського обстрілу Херсона, травень 2024 року

Минулої доби внаслідок російської агресії у чотирьох областях України загинули троє людей, ще 24 поранені, повідомила місцева влада.

Через російські атаки на Донеччині загинула людина, ще одна поранена в Бахмутському районі, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Бахмутський район. У Часовоярській громаді поранено людину, пошкоджено 9 приватних будинків і 2 багатоповерхівки. У Торецькій громаді пошкоджено крамницю у Залізному і 14 приватних будинків: 7 у Нью-Йорку і 7 у Північному. У Серебрянці Сіверської громади пошкоджено будинок. У Званівці загинула людина і зруйновано будинок», – написав він у телеграмі.

За його даними, через російські обстріли у Богоявленці Волноваського району пошкоджені два підприємства, у Краматорському районі пошкоджені три об’єкти в Зорі і ще три об’єкти в Катеринівці.

На Харківщині через російський обстріл села Борівська Андріївка постраждала жінка, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Минулої доби російські війська обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини, зокрема пошкодивши дві багатоповерхівки та шість приватних будинків. За даними місцевої влади, через російську агресію минулої доби загинули дві людини.

Також через вчорашній російський удар по Полтавській громаді, за даними місцевої влади, по медичну допомогу звернулися 22 людини, з них троє дітей. Госпіталізували девʼятьох людей, серед них дві дитини. Пошкоджені 16 будівель, 9 із них житлові багатоквартирні будинки.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Зокрема, українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG