Доступність посилання

ТОП новини

Атака РФ на Дніпро: число жертв зросло, Зеленський опублікував відео з моментом удару



За словами Володимира Зеленського, «цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі» – сучасні системи ППО та далекобійність української зброї.
За словами Володимира Зеленського, «цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі» – сучасні системи ППО та далекобійність української зброї.

Внаслідок російського удару по Дніпру загинули п’ятеро людей, ще 34 постраждали, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Дніпро. Знову терористичні удари росіян проти нашого міста. Станом на зараз відомо про п’ятьох загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Тридцять чотири людини постраждали, серед них дитина. Залучені всі необхідні підрозділи ДСНС, рятувальники допомагають усім, хто постраждав», – написав він у телеграмі, опублікувавши відео з зафіксованим моментом удару і його наслідками.


За його словами, «цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі» – сучасні системи ППО та далекобійність української зброї.

«Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору», – додав Зеленський.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак уточнив, що третина з 34 постраждалих перебувають у лікарні. Стан двох людей медики оцінюють як важкий. У постраждалих здебільшого осколкові поранення та різані рани, забої та переломи.

Читайте також: Після атаки РФ у Дніпрі 4 липня оголосили днем жалоби

Раніше місцева влада повідомляла, що внаслідок російського обстрілу в Дніпрі загинули четверо людей, 27 постраждали. За даними мера міста Бориса Філатова, у дитячій лікарні у відділення реанімації прилетів уламок, але обійшлося без постраждалих. Також є руйнування в одній з амбулаторій, в іншій лікарні сталося загоряння приміщення архіву.

Повітряні сили ЗСУ раніше сьогодні повідомили, що збили 11 ракет і дронів, запущених Росією по Україні вранці. За даними військових, основним напрямком удару була Дніпропетровщина, не вдалося збити дві ракети «Іскандер-К».

Останнім часом РФ посилила свої атаки на Дніпро. Ввечері 28 червня сили РФ завдали удару по Дніпру, поціливши по багатоповерхівці – зруйновані чотири поверхи. За даними місцевої влади, загинули дві людини, ще 12 поранені. Внаслідок атаки 1 липня у Дніпрі постраждали семеро людей.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG