Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський про втрати серед українських військових: «менше не стає»


«Я кожного дня, на жаль, бачу ці зміни, і вони не в позитивну сторону. Менше не стає. Я зараз не можу сказати цю кількість», – сказав Володимир Зеленський
«Я кожного дня, на жаль, бачу ці зміни, і вони не в позитивну сторону. Менше не стає. Я зараз не можу сказати цю кількість», – сказав Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що цифра втрат серед українських військових змінюється щодня, не в позитивний бік.

«Я знаю, скільки зараз. Я знаю, скільки ми людей втрачаємо щодня. Для мене це дуже болюче питання і дуже важливе. Я кожного дня, на жаль, бачу ці зміни, і вони не в позитивну сторону. Менше не стає. Я зараз не можу сказати цю кількість», – сказав він в інтерв’ю BBC.

Зеленський зазначив, що слід мінімізувати втрати максимально, зауваживши, що різниця з РФ є дуже великою: якщо в Україні співвідношення загиблих та поранених військових 1 до 6-8, то у Росії – кожен 2-3.

«Це говорить про те, що вони не борються за виживання своєї людини, вони залишають її на полі бою», – каже він.

Тому, відповідаючи на запитання щодо того, скільки ще Україна може воювати, Зеленський сказав, що «це насамперед залежить від морального духу військових, морального духу народу, який працює, щоб у військових були заробітні плати, від єдності між військовими і цивільними в Україні, а також від єдності Заходу».

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

Форум

XS
SM
MD
LG