Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розпочне візит до США з поїздки на завод боєприпасів у Пенсільванії


Завод виробляє 155-мм артилерійські снаряди, які використовуються в системах гаубиць, які можуть вражати на відстані до 32 кілометрів.
Завод виробляє 155-мм артилерійські снаряди, які використовуються в системах гаубиць, які можуть вражати на відстані до 32 кілометрів.

Президент України Володимир Зеленський має намір розпочати свій візит до США 22 вересня із зупинки на заводі в Пенсільванії, який виробляє ключові боєприпаси для боротьби України проти російських військ.

Двоє американських чиновників повідомили AP, що Зеленський відвідає Скрентонський боєприпасний завод, коли він розпочне свою важливу подорож, у рамках якої він також виступить на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку 24 вересня та окремо зустрінеться в Білому домі з президентом Джо Байденом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс 26 вересня.

В Офісі президента України повідомили, що Зеленський також зустрінеться з експрезидентом США, кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом.

Зеленський прагне зміцнити глобальну підтримку боротьби Києва з російською агресією та отримати дозвіл – зокрема від Сполучених Штатів і Британії – на використання західної зброї для ударів по території Росії, щоб допомогти запобігти атакам російських сил на українські цивільні та військові об’єкти.

Читайте також: Україні потрібна повноцінна далекобійність, а наступний тиждень може стати визначальним – Зеленський

Він планує представити Байдену свій «план перемоги», який включає запити щодо можливостей удару великої дальності та іншої зброї та стане основою для будь-яких майбутніх переговорів із Кремлем.

Першою зупинкою Зеленського стане місто Скрентон для візиту на завод боєприпасів, що виробляє 155-мм артилерійські снаряди, які використовуються в системах гаубиць, які можуть вражати на відстані до 32 кілометрів, дозволяючи військам знищувати ворожі цілі із захищеної відстані.

Наразі Сполучені Штати поставили Києву понад 3 мільйони снарядів і випускають їх до 8 тисяч на день.

Очікується, що на заводі із Зеленським зустрінуться високопосадовці Пентагону та губернатор штату Пенсільванія Джош Шапіро.

Форум

XS
SM
MD
LG