Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський прибув на авіабазу «Рамштайн» для участі в засіданні контактної групи


«Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор»
«Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор»

Президент Володимир Зеленський прибув на авіабазу «Рамштайн» для участі в засіданні групи, яка об’єднує країни-постачальники зброї в Україну, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Там він зустрінеться з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом і окремо проведе переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, написав Зеленський у телеграмі.

«Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор. Потрібно, щоб уся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила в бойові бригади. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий мир, якого ми прагнемо», – зазначив президент.

Напередодні німецьке видання Spiegel повідомляло, що Зеленський 6 вересня візьме участь у засіданні так званої групи «Рамштайн».

Очікується, що під час зустрічі міністрів оборони на авіабазі США в Рамштайні на заході Німеччини Зеленський наполягатиме на збільшенні обсягів та номенклатури постачання зброї, зокрема ракет великої дальності та засобів протиповітряної оборони.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році Сполучені Штати зібрали союзників-однодумців на авіабазі в німецькому Рамштайні. Союзникам вдалося створити групу з приблизно 50 країн, які регулярно зустрічаються, щоб відповідати запитам Києва на постачання необхідної для захисту від російської агресії зброї.

Форум

XS
SM
MD
LG