Доступність посилання

ТОП новини

Мир в Україні можливий без торгівлі суверенітетом і територіями – Зеленський


Зеленський зазначив, що план перемоги дозволить рухатись вперед за формулою миру
Зеленський зазначив, що план перемоги дозволить рухатись вперед за формулою миру

Цими днями будуть політичні консультації по наповненню воєнних пунктів плану перемоги, розповів президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні. Він зазначив, що цей план дозволить рухатись вперед за формулою миру.

«Саме в цьому наша мета, наше завдання – гарантувати Україні надійний мир і тривалу безпеку. Це можливо виключно на основі міжнародного права і без будь-якої торгівлі суверенітетом чи торгівлі територіями. Саме так, як передбачено формулою миру. Україні потрібен мир – справжній, справедливий, – гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно обʼєднані», – зазначив Зеленський.

Сьогодні президент розповів, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» Україна надасть план перемоги усім партнерам України.

Раніше, у серпні, Володимир Зеленський уперше заговорив про план перемоги. Лідер України зазначав, що «план складається з п’яти пунктів – чотирьох основних та одного, який необхідно виконати вже після завершення війни».

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський перебував з візитом у США, де він обговорив план перемоги з президентом США Джо Байденом та кандидатами в президенти Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Після завершення візиту Зеленський заявив, що у США отримав «повну підтримку стратегії наближення миру – миру завдяки силі».

В Офісі президента заявили, що план перемоги України буде представлено українцям, але частково.

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден знову зустрінуться у жовтні в рамках засідання Контактної групи з питань оборони України на німецькій авіабазі «Рамштайн», повідомили в Білому домі й Офісі президента України.

Форум

XS
SM
MD
LG