Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський анонсував рішення, яке «зміцнить українську духовну незалежність»


«Ми маємо позбавити Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців»
«Ми маємо позбавити Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців»

Президент Володимир Зеленський провів 10 серпня нараду щодо «рішення, яке зміцнить українську духовну незалежність». Про це він сказав у відеозверненні.

«Ми маємо позбавити Москву останніх можливостей обмежувати свободу українців. І рішення для цього повинні бути на сто відсотків ефективними – дійсно працюючими. Ми їх забезпечимо», – зазначив очільник України.

Верховна Рада 23 липня не змогла проголосувати за законопроєкт, який забороняє Українську православну церкву (Московського патріархату) №8371. Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій – засідання парламенту завершилося блокуванням трибуни із плакатами. Керівництво Ради відмовилося ставити на голосування законопроєкт і оголосило перерву в роботі парламенту на майже чотири тижні.

Законопроєкт №8371 був проголосований у першому читанні в жовтні 2023 року. Раніше президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. В УПЦ (МП) заявили, що вказаний законопроєкт «не відповідає Конвенції з прав людини та Конституції України», а саму церкву назвали «самостійною і незалежною». Наразі правоохоронці відкрили близько 70 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ (МП).

Форум

XS
SM
MD
LG