Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський закликає законодавчо врегулювати питання легіонерів і трофейної зброї


За словами Володимира Зеленського, легіонери заслуговують бути громадянами України, також це справедливо поширити і на їхніх рідних.
За словами Володимира Зеленського, легіонери заслуговують бути громадянами України, також це справедливо поширити і на їхніх рідних.

Президент України Володимир Зеленський закликає Верховну Раду невідкладно врегулювати питання легіонерів і трофейної зброї.

«Кожен воїн, який захищає Українську державу, захищає наших людей, захищає нашу незалежність, заслуговує на визнання та максимальну підтримку. Це стосується, зокрема, тих наших воїнів – українських легіонерів, – які наразі мають громадянство інших держав, але поки що не України», – сказав він у своєму відеозверненні.

За його словами, вони заслуговують бути громадянами України, також це справедливо поширити і на їхніх рідних.

Читайте також: «Це велика війна 21-го століття». Як іноземці воюють у ЗСУ проти Росії

Також, як зазначає Зеленський, має бути врегульоване питання трофейної зброї, яку українські воїни здобувають у боях.

Президент каже, що вже в серпні потрібне посилення «деяких правових позицій України».

«Настав час ухвалити важливі законодавчі речі – оборонний законодавчий пакет для України. Це рішення, які допоможуть і українським воїнам, і всьому українському суспільству, і нашим державним інституціям», – вважає він.

Питання надання громадянства України іноземним легіонерам, які беруть участь у російсько-український війні на боці України, неодноразово порушувалось у суспільстві. Зокрема, з таким проханням реєструвались петиції.

У лютому 2022 року, після початку повномасштабного російського вторгнення, президент України Володимир Зеленський заявив про формування окремого підрозділу територіальної оборони – Інтернаціонального легіону для іноземців, які хочуть «приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі».

Форум

XS
SM
MD
LG