Доступність посилання

ТОП новини

За тиждень сили РФ застосували проти України понад 40 ракет та 750 КАБів –Зеленський


Наслідки російської атаки на Київщині, 18 серпня 2024 року. Фото ілюстративне
Наслідки російської атаки на Київщині, 18 серпня 2024 року. Фото ілюстративне

Протягом тижня російські війська застосували проти українських населених пунктів понад 40 ракет різних типів, 750 керованих авіаційних бомб та 200 ударних дронів, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Росія завжди знає, куди б’є своїми ракетами та бомбами, і це свідомий та цілеспрямований російський терор. Понад 40 ракет різних типів, 750 керованих авіаційних бомб та 200 ударних БпЛА різних типів застосували росіяни проти наших міст і сіл протягом цього тижня», – написав він у телеграмі.

Зеленський наголошує, що за такий терор агресор «має відповідати перед судом та історією, вже відповідає перед силою наших воїнів».

За даними Повітряних сил ЗСУ, сили РФ вночі атакували Україну 16 ракетами та ударними дронами. Українські військові у межах Київської, Сумської та Полтавської областей збили дві балістичні ракети KN-23, три крилаті ракети (тип уточнюється) та вісім «Шахедів». Решта ракет, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей, заявили у ЗСУ.

Читайте також – КМВА: війська РФ намагались завдати по Києву удару балістичними та крилатими ракетами, всі цілі знищені

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG