Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: Київ і ключові міста навколо столиці контролюють ЗСУ


За словами президента, російські війська отримують «жорстку відповідь» в Умані, Одесі, Херсоні, Миколаєві, на Донбасі, в Харкові, Сумах, Чернігові, Києві
За словами президента, російські війська отримують «жорстку відповідь» в Умані, Одесі, Херсоні, Миколаєві, на Донбасі, в Харкові, Сумах, Чернігові, Києві

Київ і ключові міста навколо столиці контролюють Збройні сили України, повідомив у відеозверненні 26 лютого президент Володимир Зеленський.

«Ми вистояли й успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах і районах нашої держави… Київ і ключові міста навколо столиці контролюються саме нашою армією. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави й поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум», – заявив президент.

«На наших вулицях, у небі Києва, у Василькові, у Вишгороді, навіть у навколишніх полях тривала справжня битва за Київ. Ворог застосував проти нас усе: ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів, десант. Окупанти б'ють по житлових кварталах, зокрема з реактивної артилерії, намагаються зруйнувати енергетичні об’єкти», – додав він.

За словами президента, російські війська отримують «жорстку відповідь» в Умані, Одесі, Херсоні, Миколаєві, на Донбасі, в Харкові, Сумах, Чернігові, Києві.

«Львів та інші міста Західної та Центральної України, які піддаються атакам з повітря, тримаються стійко», – додав він.

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Ну другу добу російського вторгнення прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що Україна не відмовлялася від переговорів із Росією і що сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу.

25 лютого Кремль заявив, що Путін готовий відправити до Мінська делегацію на рівні представників Міноборони, МЗС і адміністрації президента для переговорів з українською стороною.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG