Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський повідомив суми заснованих ним стипендій і премій для відмінників


Володимир Зеленський 28 січня видав указ про заснування стипендій, премій та грантів для відмінників
Володимир Зеленський 28 січня видав указ про заснування стипендій, премій та грантів для відмінників

Найкращі учасники зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) отримуватимуть щомісяця президентську стипендію в розмірі 10 тисяч гривень, переможці всеукраїнських учнівських олімпіад – разову премію у 20 тисяч гривень, а переможці міжнародних олімпіад – 100 тисяч грн, повідомила пресслужба президента Володимира Зеленського з посиланням на його влог.

«Я підписав указ щодо премій, стипендій і грантів для найрозумніших, найталановитіших учнів України. Наразі уряд готує порядки їхніх нарахувань», – сказав Зеленський.

За його словами, за результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів із кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші.

«Щороку буде визначатися 10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен», – додав Зеленський.

Крім того, за його словами, щороку виділятимуться президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї.

«Обов’язкова умова: після здобуття диплома – повернення в Україну та робота на державній службі протягом трьох років», – повідомив президент.

Зеленський 28 січня видав указ про заснування стипендій, премій та грантів для відмінників.

XS
SM
MD
LG