Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський поїхав у Покровськ і представив нового командувача ОС


За словами голови держави, вони з головкомом заслухали доповіді «безпосередньо з позицій»
За словами голови держави, вони з головкомом заслухали доповіді «безпосередньо з позицій»

Президент України Володимир Зеленський поїхав 26 червня на Донеччину, де провів наради і представив нового командувача Об’єднаних сил Андрія Гнатова.

«Почав цей день на Донеччині, разом із нашими воїнами, разом із Головкомом Сирським і новим командувачем Об’єднаних сил генералом Гнатовим. Представив сьогодні офіційно Андрія Гнатова всім, хто відповідає за оборону на Донеччині. Це людина молода, але знання фронту, досвід у нього саме такі, як потрібні. Завдання для генерала Гнатова очевидне – знищувати окупанта й – дуже важливо – берегти якнайбільше життів наших воїнів», – сказав Зеленський у відеозверненні, записаному біля в’їзду до Покровська.

За словами голови держави, вони з головкомом заслухали доповіді «безпосередньо з позицій».

«Провів тут, на Донеччині, нараду щодо безпеки і підтримки людей – детальну нараду. Багато питань. І щодо забезпечення життя – це вода, соціальні питання, евакуація, і щодо допомоги обороні, щодо відновлення житла… Буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які повинні бути і тут, і в інших місцях поблизу фронту – у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто з Києва не видно. І був здивований, що деякі профільні урядовці не були тут по пів року та більше. Буде серйозна розмова, і буду робити щодо них відповідні висновки», – додав президент.

Президент Зеленський вирішив змінити змінив командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова 24 червня. Про причини цього кадрового рішення Зеленський не розповів.

Раніше керівник штабу бригади «Азов» Нацгвардії Богдан Кротевич подав заяву до ДБР із проханням розслідувати дії генерала ЗСУ. За даними джерел Радіо Свобода, йдеться про командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля. Військові звинувачують його у втраті територій і тисяч життів солдатів. Раніше із подібними звинуваченнями виступила депутатка Мар’яна Безугла. Він публічно на ці звинувачення не реагував.

Форум

XS
SM
MD
LG