Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: знищення позицій РФ поблизу кордону з Україною «спрацьовує» для безпеки Харкова


Володимир Зеленський назвав російський наступ на Харківському напрямку «сторінкою, яку Путін дуже хотів присвятити своєму наступу і яка стала для Росії черговою помилкою»
Володимир Зеленський назвав російський наступ на Харківському напрямку «сторінкою, яку Путін дуже хотів присвятити своєму наступу і яка стала для Росії черговою помилкою»

Президент Володимир Зеленський подякував військовим, які тримають оборону на Харківському напрямку – про це він сказав у зверненні 18 червня.

Зеленський назвав російський наступ на цьому напрямку «сторінкою, яку Путін дуже хотів присвятити своєму наступу і яка стала для Росії черговою помилкою».

«Кожен і кожна, хто захищає Харківський напрямок, хто стримує російські штурми на Покровському та інших донецьких напрямках, і по всьому фронту – від Кринків до Вовчанська, і вздовж кордону, зокрема на Сумщині. Саме українська сміливість і стійкість визначають ситуацію – те, що ми можемо, а не те, що Росія хоче чи намагалась», – заявив він.

Читайте також: Столтенберґ каже, що Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків

Президент згадав про послаблення обмежень на удари по російській території західною зброєю – йдеться про можливість завдавати ударів по військових цілях у прикордонних регіонах:

«Ми бачимо, як рішучість світу відкриває нові перспективи для відновлення нашої безпеки. Серед іншого це стосується безпеки Харкова. Знищення поблизу кордону нашими силами, нашими воїнами позицій та пускових установок російських терористів справді має значення. Це спрацьовує. Саме так, як ми й очікували».

Президент США Джо Байден 6 червня повідомив, що українській стороні дозволено «удари поблизу кордону у відповідь на російські атаки конкретних цілей в Україні».

Згодом радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що наступ російських військ на Харківщині застопорився після дозволу атакувати військові об’єкти на території Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG