Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ дроном атакували село поблизу Запоріжжя, є поранені – ОВА


Жінка оглядає руїни свого будинку після обстрілу Оріхова, поблизу лінії фронту в Запорізькій області, 10 червня 2024 року
Жінка оглядає руїни свого будинку після обстрілу Оріхова, поблизу лінії фронту в Запорізькій області, 10 червня 2024 року

Російські війська дроном атакували село Лежине Запорізького району – поранені троє людей, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Ворог атакував дроном. Влучив у житловий будинок і спричинив пожежу сусідніх будинків. Дві жінки і чоловік зазнали поранень», – написав він у телеграмі.

За його словами, рятувальники оперативно ліквідували пожежу і надали необхідну допомогу.

Село Лежине розташоване за близько 25 кілометрів від Запоріжжя.

Російські війська щодня регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що від 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних в Україні. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.

Форум

XS
SM
MD
LG