Доступність посилання

ТОП новини

На Запоріжжі через нічну атаку РФ загинула людина, є поранені – ОВА


За даними місцевої влади, попередньо, сили РФ завдали сім ударів дронами по території Запоріжжя та Запорізького району
За даними місцевої влади, попередньо, сили РФ завдали сім ударів дронами по території Запоріжжя та Запорізького району

На Запоріжжі внаслідок нічної атаки РФ дронами загинула людина, ще двоє поранені, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Росіяни нанесли попередньо сім ударів безпілотними літальними апаратами по території Запоріжжя та Запорізького району. Загинув чоловік, поранення отримали чоловік та жінка», – написав він у телеграмі.

За його словами, вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки, сталося займання сухої трави на відкритій території.

Вранці 26 серпня російські військові здійснили масштабну атаку на Україну за допомогою ударних дронів і крилатих ракет. За даними ДСНС, загинули семеро людей, зокрема, двоє померли у лікарні. Крім того, 47 осіб постраждало, у тому числі четверо дітей 2014, 2017 та 2024 року народження. Унаслідок масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG