Доступність посилання

ТОП новини

Залужний: війська РФ намагаються наступати на всіх напрямках, ЗСУ відбивають всі атаки


Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний із патч-наліпкою «Бейбі Йода» (Ґроґу) на бронежилеті. Скріншот з відео, яке було оприлюднене 19 червня 2023 року
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний із патч-наліпкою «Бейбі Йода» (Ґроґу) на бронежилеті. Скріншот з відео, яке було оприлюднене 19 червня 2023 року

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські загарбники намагаються наступати на всіх напрямках, українські захисники відбивають всі атаки.

Як написав він у фейсбуці, попри тиск, українські воїни відбивають російські атаки та завдають значних втрат противнику у живій силі та техніці.

Залужний провели продуктивну роботу із командирами бригад, які виконують завдання на Куп’янському напрямку.

«Визначили послідовність наших кроків з урахуванням постійної зміни оперативної обстановки, спроможностей, а також ухвалили рішення для забезпечення першочергових потреб підрозділів», – написав він.

За останніми даними Генштабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулось 42 бойових зіткнення. Українські військові відбили російські атаки на шести напрямках, найбільше – на Авдіївському.

Раніше американський Інститут вивчення війни (ISW) оцінював, що російські війська можуть активізувати зусилля із захоплення Куп’янська Харківської області найближчими тижнями, а російське угруповання на куп’янському напрямку виглядає більш придатним для проведення інтенсивних наступальних зусиль, ніж деінде в Україні або вздовж міжнародно визнаних кордонів України.

Форум

XS
SM
MD
LG