Доступність посилання

ТОП новини

У МОН розповіли, що вивчатимуть школярі на уроці «Захист України»


Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги.
Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги.

Міністерства освіти та науки (МОН) розробило проєкт навчальної програми для предмету «Захист України» для 10–11 класів закладів загальної середньої освіти, повідомляє пресслужба відомства 22 липня.

«Оновлення програми предмета «Захист України» спрямовано на формування важливих життєвих навичок: від надання першої допомоги до розуміння сучасних технологій. Ми надаємо особливу увагу розвитку громадянської свідомості та системи цінностей, які допоможуть нашим дітям стати відповідальними членами суспільства», – зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

За даними МОН, у 10 класі учні вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, знайомитимуться із принципами управління та планування, вивчатимуть озброєння та військову техніку. Значну увагу надають практичним навичкам: орієнтуванню на місцевості, основам інженерної фортифікації, стрілецькій підготовці.

Програма 11 класу фокусується на розвитку військових технологій, особливостях інформаційної безпеки, поглибленні знань з домедичної допомоги, кажуть у міністерстві.

Вказано, що програма оновленого предмета передбачає таке:

  • навчальний день раз на місяць, щоб глибше зануритися в матеріал та ефективніше відпрацьовувати практичні навички. Для цього створюють спеціально обладнані осередки, де учні зможуть практикувати набуті знання на новому технічному обладнанні.
  • сучасне обладнання – осередки будуть оснащені компʼютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними лазерними стрілецькими тренажерами та інструментами для опанування правил домедичної допомоги.
  • підготовку вчителів – уже понад 100 тренерів пройшли навчання та матимуть змогу передавати знання вчителям з регіонів, підвищуючи їхню кваліфікацію.

22 травня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №11092, що стосується покращення початкової загальновійськової підготовки і передбачає, що предмет «Захист України» будуть вивчати всі учні шкіл – дівчата та хлопці.

«Ухваленим законом ми, зокрема, впроваджуємо поняття «початкова загальновійськова підготовка», що відкриває Кабінету міністрів можливість у постановах прибрати розділення в класах на вивчення цього предмету. Тобто «Захист України» мають вивчати всі учні, так само як математику чи українську мову», – зазначив член парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.

Форум

XS
SM
MD
LG