Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Волгоградській області ув'язнені захопили колонію суворого режиму


Це друге захоплення заручників у російській виправній системі за два місяці.
Це друге захоплення заручників у російській виправній системі за два місяці.

У Волгоградській області Росії ув’язнені захопили виправну колонію суворого режиму №19 у місті Суровікіно. У ній проходило засідання дисциплінарної комісії. Декілька людей, ймовірно, загинули.

Близькі до силових структур телеграм-канали публікують відео, ймовірно, зняте в колонії. На відео люди, що захопили колонію – їх четверо – називають себе «моджахедами Ісламської держави». На записах видно четверо заручників. Усі вони у формі ФСВП, троє з них, схоже, вбиті, четвертий поранений у шию. Нападники озброєні ножами.

Захоплення підтверджується регіональним управлінням ФСВП. Там повідомляють, що «проводяться заходи щодо звільнення заручників». Скільки людей захоплено — невідомо. Baza стверджує, що п'ятьом заручникам, включаючи начальника колонії Андрія Дев'ятова, вдалося втекти. Дев'ятов перебуває у реанімації, йдеться у публікації.

Видання Life та «Сапа Кавказ» повідомляють, що до колонії стягнуто сили спецназу. Ув'язнені, які захопили її, як стверджується в публікації «Сапа Кавказ», вимагають 2 мільйони доларів і вертоліт. Видання не повідомляє джерело, з якого отримано цю інформацію. Порушено кримінальну справу за фактом захоплення заручників. На місце виїхала група центрального апарату ФСВП.

Це друге захоплення заручників у російській виправній системі за два місяці. У червні СІЗО-1 у Ростові-на-Дону захопили ув’язнені. Стверджувалося, що вони були прихильниками «Ісламської держави». Тоді двоє заручників було поранено, п’ятеро з шістьох нападників убито під час затримання.

У засіданнях дисциплінарних комісій можуть брати участь представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій. Склад засідання в ВК-19 невідомий.

Форум

XS
SM
MD
LG