Доступність посилання

ТОП новини

На фронті загинула бойова медикиня Ірина Цибух


«Ніхто досі не вірить в те, що сталося. Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону – для всієї України», йдеться в повідомленні батальйону
«Ніхто досі не вірить в те, що сталося. Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону – для всієї України», йдеться в повідомленні батальйону

Напередодні на фронті загинув парамедикиня та журналістка Ірина Цибух – про це повідомив медичний добровольчий батальйон «Госпітальєри» 30 травня.

«Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки – Госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого Дня Народження», – йдеться в повідомленні.

Військовій мало виповнитися 26 років 1 червня.

«У нас немає слів. Ніхто досі не вірить в те, що сталося. Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону – для всієї України», – додає батальйон.

Ірина Цибух служила в «Госпітальєерах» після початку російської агресії 2014 року. У 2017-му почала працювати на Суспільному мовленні: працювала з філіями мовника, готувала міжрегіональні спецефіри, втілювала грантові проєкти та знімала документальні фільми.

Після повномасштабного вторгнення Росії 2022 року повернулася на фронт.

«Ірина врятувала чимало бійців, неодноразово ризикуючи власним життям під час евакуацій. Крім того, регулярно з’являлась у медіа, надавала інформацію колегам журналістам щодо роботи парамедиків та медиків у зоні бойових дій, інформувала про можливості навчання й підготовки добровольців для надання якісної домедичної допомоги», – пише Суспільне.

Під час повномасштабного вторгнення Цибух опублікувала низку випусків подкасту «Щоденник подкаст Чеки» спільно з медіа «Свідомі».

У листопаді 2023 року військова отримала від президента України орден «За заслуги» 3 ступеня, а в березні 2024 року стала лауреаткою премії «Української правди» «УП 100. Сила жінок».

Форум

XS
SM
MD
LG