Доступність посилання

ТОП новини

У Росії фіксують збої у роботі YouTube


Глядачі збираються перед концертом російського співака Шамана, після того, як його сторінку заблокували на платформі YouTube, Москві, Росія липень 19, 2024 року
Глядачі збираються перед концертом російського співака Шамана, після того, як його сторінку заблокували на платформі YouTube, Москві, Росія липень 19, 2024 року

У роботі відеохостингу YouTube на території Росії зафіксовано масовий збій. Про це свідчить сервіс, що фіксує проблеми в роботі платформи «Сбой.РФ».

Зазначається, що до ранку 1 серпня кількість скарг користувачів перевищила 800 і продовжує швидко зростати. У користувачів виникли проблеми під час завантаження відео на iOS і Android, а також у звичайному браузері.

За даними сервісу, різко зросла кількість скарг на роботу YouTube із Москви, Санкт-Петербурга, Новосибірської області та Краснодарського краю РФ.

Як пише російська служба Радіо Свобода, у липні депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн заявив, що влада має намір уповільнити YouTube для десктопів на 70%. За його словами, це «спрямовано не проти російських користувачів, а проти адміністрації іноземного ресурсу, який, як і раніше, вважає, що може безкарно порушувати та ігнорувати наше законодавство».

Після повномасштабного вторгнення в Україну YouTube заблокував багато прокремлівських каналів. Опозиційні медіа, навпаки, продовжують працювати на платформі.

На початку липня адміністрація YouTube заблокувала канали низки російських співаків і артистів, які активно підтримують війну в Україні. Серед них - Шаман, Григорій Лепс, Поліна Гагаріна, Олег Газманов і Юлія Чичеріна. Причиною блокувань стали обмежувальні заходи, введені проти російських співаків США і Євросоюзом у рамках так званого 14-го пакета санкцій.

МЗС Росії закликало росіян відмовитися від YouTube на користь Rutube.

Форум

XS
SM
MD
LG