Доступність посилання

ТОП новини

Єллен заявила, що G7 може укласти угоду про надання Україні кредиту на 50 млрд доларів до жовтня


«У нас були конструктивні розмови. І ми тісно співпрацюємо, щоб спробувати просунути це вперед», – сказала Джанет Єллен
«У нас були конструктивні розмови. І ми тісно співпрацюємо, щоб спробувати просунути це вперед», – сказала Джанет Єллен

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявляє, що «все виглядає добре» для «Групи семи», щоб домовитися про умови надання Україні кредиту в розмірі 50 мільярдів доларів США, забезпеченого російськими активами, до жовтня. Про це вона заявила в інтерв'ю Reuters

В кулуарах зустрічі фінансових лідерів G20 в Бразилії Єллен сказала, що переговори про надання кредиту були конструктивними, в тому числі щодо вимог США про надання гарантій того, що активи залишаться замороженими на довший період часу.

«У нас були конструктивні розмови. І ми тісно співпрацюємо, щоб спробувати просунути це вперед», – сказала Єллен. – «Я думаю, що все виглядає добре з точки зору того, що ми зможемо досягти цього, ймовірно, до жовтня».

Читайте також: Єллен: «немає правової проблеми» у наданні Україні 50 млрд доларів за рахунок прибутків від активів Росії

Кредит у розмірі 50 мільярдів доларів, узгоджений лідерами G7 у червні, буде обслуговуватися за рахунок надходжень від близько 300 мільярдів доларів активів російського Центробанку, заморожених на Заході після вторгнення Москви в Україну на початку 2022 року.

Хоча серед G7 немає одностайної підтримки повної конфіскації 300 мільярдів доларів капіталу, блок погоджується з тим, що юридично можливо забрати прибутки, які генерують ці активи.

Але Єллен заявила, що США вимагають від Європи гарантій того, що активи залишаться замороженими протягом тривалого періоду часу – достатньо довгого, щоб прибутки від активів могли повернути кредит, поки не буде досягнута мирна угода, яка збереже суверенітет України.

Форум

XS
SM
MD
LG