Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Японії затвердив нового прем’єр-міністра


Сіґеру Ісіба пообіцяв продовжити політику свого попередника Фуміо Кісіди
Сіґеру Ісіба пообіцяв продовжити політику свого попередника Фуміо Кісіди

Парламент Японії затвердив голову правлячої Ліберально-демократичної партії Сіґеру Ісібу новим прем'єр-міністром країни.

Попередник Ісіби на постах і голови партії, і прем'єр-міністра – Фуміо Кісіда, який у серпні заявив, що не висуватиметься на другий термін на виборах голови владної Ліберально-демократичної партії і залишить посаду прем’єра у вересні.

Підтримка Кісіди впала через корупційний скандал за участю його партії, зростання вартості життя і падіння курсу єни. Минулого місяця його рейтинг схвалення впав до 15,5 відсотків – це найнижчий показник для прем’єр-міністра за більш як десятиліття.

Ісіба пообіцяв продовжити політику Кісіди: боротися з дефляцією, домагатися зростання зарплат, подолати зниження народжуваності, зупинити падіння чисельності населення та підвищити стійкість Японії до стихійних лих.

Раніше він також пропонував створити азійську версію НАТО та більше обговорювати з регіональними партнерами та США питання щодо використання американського ядерного потенціалу.

Очікується, що найближчим часом Ісіба призначить на 27 жовтня дострокові парламентські вибори, щоб новий кабінет міністрів отримав підтримку суспільства якнайшвидше. Опозиція розкритикувала поспішність цього рішення: у парламенту та виборців буде мало часу, щоб вивчити та обговорити політику Ісіби.

Судячи з останніх опитувань, серед партій Ліберально-демократична, незважаючи на невдачі Кісідо, має найбільшу підтримку. Прихильників опозиції у рази менше. Проте більшість опитаних виборців уже давно не підтримує нікого.

Форум

XS
SM
MD
LG