Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві громадянин Узбекистану поранив ножем двох українських підлітків – поліція


У Брудновському лісі у Варшаві 26-річний громадянин Узбекистану з ножем напав на групу українських підлітків, інцидент стався в другій половині дня 22 липня. Двоє 15-річних хлопців зазнали поранень, їх шпиталізували до дитячої лікарні.

23 липня в районному управлінні поліції Варшави Радіо Свобода також повідомили, що нападника затримали і разом із перекладачем зараз допитують. Поки що мотиви нападу на підлітків невідомі.

«Одного з неповнолітніх уже виписали з лікарні, другий залишається у медзакладі. За нашою інформацією, поранення не загрожують життю. Натомість чекаємо на висновки судово-медичної експертизи, яка окреслить, яких саме ушкоджень зазнали обоє хлопців», – повідомила речниця районного управління поліції Пауліна Онишко.

Польські медіа пишуть, що нападник був із наплічником однієї з фірм доставки їжі, але в поліції цю інформацію Радіо Свобода не підтвердили.

За інформацією Gazeta Wyborcza, українці зазнали поранень рук і живота. Також видання пише, що поряд із місцем події опинився відомий медичний рятувальник Марцін Борковський, який першим надав постраждалим допомогу.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Польщі залишаються близько мільйона українських біженців.

У січні цього року польське видання Rzeczpospolita з посиланням на дані поліції повідомило, що за 2023 рік у Польщі зросла кількість злочинів, скоєних іноземцями. Як свідчать наведені виданням дані, загалом минулого року таких випадків було 17 278, що на 2,4 тисячі більше, ніж у попередньому році.

Форум

XS
SM
MD
LG