Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи в окупованому Криму ввечері 23 червня: з’явились супутникові фото наслідків ударів


Пізно ввечері 23 червня повідомляли про серію гучних вибухів в окупованому Криму. Фото ілюстративне
Пізно ввечері 23 червня повідомляли про серію гучних вибухів в окупованому Криму. Фото ілюстративне

Проєкт «Схеми» (Радіо Свобода) опублікував супутникові знімки наслідків ударів по території російського військового об’єкту під Євпаторією в окупованому Криму ввечері 23 червня.

Супутник Planet Labs зафіксував сліди від пожеж на території військового об’єкту РФ у селі Вітине. Про це свідчать супутникові фото за 24 червня, які є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода).

Згідно з даними OpenStreetMap, там розташований 40-й окремий командно-вимірювальний комплекс (Центр дальнього космічного зв’язку), який входить до складу Повітряно-космічних сил РФ. Це важлива військова частина у системі російського космічного зв’язку та супутникової навігації.

Пізно ввечері 23 червня повідомляли про серію гучних вибухів в окупованому Криму – про це у соцмережах писали жителі Євпаторії та населених пунктів Молочне, Вітине, а також кримські телеграм-канали. Офіційно ані в Україні, ані в Росії ці події не коментували.

Читайте також: У ЗСУ повідомили про ураження в окупованому Криму 15 російський систем ППО за півтора місяця

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки.

Форум

XS
SM
MD
LG