Доступність посилання

ТОП новини

Вибори в Британії: Сунак визнав перемогу Лейбористської партії


Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав, що його Консервативна партія програла на дострокових парламентських виборах 4 липня
Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав, що його Консервативна партія програла на дострокових парламентських виборах 4 липня

Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав, що його Консервативна партія програла на дострокових парламентських виборах 4 липня. Про це він повідомив вранці 5 липня під час виступу в місті Норталлертон, де розташований його виборчий округ.

Сунак сказав, що «Лейбористська партія виграла ці загальні вибори».

«Я зателефонував Кіру Стармеру, аби привітати його з перемогою. Зараз я вирушаю до Лондона, де розповім більше про сьогоднішній результат, перш ніж залишити посаду прем’єр-міністра, якій я віддав всі свої сили», – зазначив він.

Сунак додав, що має «багато чому повчитися і багато над чим подумати».

«І я беру на себе відповідальність за наш програш», – підсумував він.

Водночас лідер Лейбористської партії Кір Стармер вже відсвяткував перемогу перед своїми прихильниками в лондонській галереї мистецтв Тейт Модерн.

«Зміни починаються зараз. Чесно кажучи, це приємне відчуття», – сказав він.

5 липня Стармер після аудієнції в британського короля стане новим прем’єр-міністром Великої Британії.

Офіційний підрахунок результатів за округами вже підтверджує, що лейбористи отримують 328 місць у Палаті громад – це вже перевищує мінімальну більшість у 326 мандатів.

Підрахунок голосів ще триває, але екзитполи прогнозують Лейбористській партії 410 місць – це стане одним із найкращих результатів партії в історії.

У Великій Британії 4 липня відбулись парламентські вибори.

У травні премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив, що дострокові вибори до Палати громад британського парламенту відбудуться 4 липня.

Відповідно до законодавства, вибори мали відбутися не пізніше від січня 2025 року.

Форум

XS
SM
MD
LG