Доступність посилання

ТОП новини

«Про свої штурми вони давно забули» – пресофіцер Назаренко про дії військових РФ на тлі наступу ЗСУ


Звільнене село Благодатне в Донецькій області, червень 2023 року
Звільнене село Благодатне в Донецькій області, червень 2023 року

Після початку наступу українських військ на південь Донецької та Запорізької областей сили РФ не мають можливості атакувати місто Вугледар, яке вони намагалися штурмувати кілька місяців – фактично водночас із операцією в Бахмуті. Про це в ефірі проєкту Радіо Свобода, Радіо Донбас.Реалії, 21 червня сказав пресофіцер 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Євген Назаренко.

«Зараз немає жодних спроб із їхньої сторони штурмувати місто. Вони там зазнали вже двічі чи тричі величезних втрат. І зараз у них проблеми на інших ділянках фронту, зокрема, на Времівському виступі (звільнена ЗСУ територія навколо кількох населених пунктів, за назвою одного з сіл, Времівки в Донецькій області – ред.). Тому жодних спроб якось загрожувати захопленням міста Вугледар немає… Тобто обстрілюють постійно, але штурмових дій не ведуть, та й у них просто вже і немає сил на це. Їм би вже зараз нас стримати, а про свої штурми вони вже давно забули», – розповів пресофіцер бригади.

Президент України Володимир Зеленський сказав 21 червня, що прогрес контрнаступу України проти вторгнення російських військ є «повільнішим, ніж хотілося б». Про це він заявив в інтерв’ю ВВС.

«Деякі люди вважають, що це голлівудський фільм, і чекають результатів зараз. Це не так», – відзначив він. Зеленський додав, що частково причиною повільного прогресу є масштабне мінування російськими військами – заміновано 200 000 квадратних кілометрів території України.

Українські війська за останні тижні звільнили вісім сіл у південній Запорізькій області та східній Донецькій області.

У Міноборони повідомляють, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Водночас у відомстві кажуть, що складною є ситуація на сході України.

XS
SM
MD
LG