Доступність посилання

ТОП новини

У ЗСУ підтвердили виведення українських підрозділів з Вугледара


Українські військові у місті Вугледар, 25 лютого 2023 року.
Українські військові у місті Вугледар, 25 лютого 2023 року.

В оперативно-стратегічному угрупованні військ «Хортиця» підтвердили виведення українських підрозділів з Вугледара.

«Вищим командуванням наданий дозвіл на здійснення маневру по виведенню підрозділів з Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому у телеграмі.

В ОСУВ «Хортиця» констатували, що, попри численні втрати унаслідок тривалих боїв, сили РФ не полишили спроб захопити Вугледар.

Противник зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів ЗСУ, у результаті дій противника виникла загроза оточення міста, додають в угрупованні військ «Хортиця».

Очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін вранці 1 жовтня в ефірі телемарафону повідомив про бої майже в центрі Вугледара, в самому місті залишається 107 мирних жителів. Увечері 1 жовтня проєкт DeepState заявив, що російські війська окупували місто.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті 2 жовтня пишуть, що сили РФ, ймовірно, захопили Вугледар, але це навряд чи кардинально змінить хід наступальних операцій на заході Донецької області.

На тлі цих повідомлень у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ не було даних про ситуацію в місті чи навколо нього. Остання згадка про Вугледар була у вчорашньому ранковому зведенні (1 жовтня).

Форум

XS
SM
MD
LG